Saunan Pelifoorumit
ootko homo oot


Saunan (epä)virallinen foorumi! Logo väliaikainen.
 
PääsivuPortaaliGalleriaFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Perkele Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi. Perkele on erittäin kaunis (kiro)sana, jota käytetään, kun tapahtuu ihana asia, joka sattuu olemaan vittumainen, kuten sinä. Perkele on

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Perkele Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi. Perkele on erittäin kaunis (kiro)sana, jota käytetään, kun tapahtuu ihana asia, joka sattuu olemaan vittumainen, kuten sinä. Perkele on    La Elo 11, 2012 9:20 am

Perkele
Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.
Perkele on erittäin kaunis (kiro)sana, jota käytetään, kun tapahtuu ihana asia, joka sattuu olemaan vittumainen, kuten sinä.
Perkele on ensimmäinen suomalainen sana, ja sillä on hyvin pitkät perinteet. Sanan epäillään suomalaisten muinaiskulttuurissa tarkoittaneen erästä metsäsientä tai meriheinälajiketta. Perkele on toimiva taikasana, joka on ensimmäinen heti paskan jälkeen käyttöön otettu kirous.
Perkele on ihan perkeleen yleinen suomen kielen etumäärite, koska sillä voidaan määrittää niin monia asioita. Tämä ei tosin johdu perkeleestä itsestään vaan siitä, että niin monet asiat ovat niin perkeleellisiä.
"Perkeleen huora!"
Sanaa voidaan käyttää myös substanssiviininä
hevosen nimi = Perkele
Perkelettä hahmona liitetään usein myös saatanaan, ainakin Dudesons-elokuvassa Perkele kerrottiin olevan "the great grandfather of Satan", eli saatanan isoisän isä.
Perkele on myös suomalaisen Ukkosenjumalan nimi. Oikeasti Perkele tarkoittaa vain ja ainoastaan Ukko ylijumalaa, mutta kristityt käänsivät ukkosenjumalan nimen Saatanan vastineeksi, koska tapettuaan kaikki vanhoja jumalia palvovat suomalaiset, kristityt tulivat siihen tulokseen että vanha usko oli niin väkivaltainen, että sen jumalatkin sopivat kuvaamaan kristittyjen omaa paholaista.
Perkele on myös hyvin tärkeä meille suomalaisille kaunokirjallisuudessa. Kuka vain voi nykyään sanoa perkele, eikä saa syyttäviä katseita niskaansa sanoessan matkivansa vain kiroilevaa siiliä.
[muokkaa] Perkeleen merkitys fysiikassa

Perkele tunnetaan tietenkin myös fysikaalisena ilmiönä. Yleensä käy niin, että kun kappale (esine tai asia, useimmiten painava, kuten kirja, hillovoileipä tai ovenkulma) iskeytyessään aiheuttaa uhrissa voimakkaita kipureaktioita(ja toisinaan väkivaltaisen orgasmin), lipsahtaa uhrin suusta hiljainen rukous, kuten "ai perkele". Ensimmäinen lausuma tavallisesti vain voimistaa iskun aiheuttamaa raivokohtausta, ja uhri saattaa jopa teloa itseään vielä totaalisemmin potkaistessaan lähintä seinää niin kovaa kuin jaksaa. Kuitenkin, jos uhrilla on itsehillinnän puutetta sen verran, että hän rohkenee ruveta anelemaan kivunlievitystä pahalta oikein tosissaan, niin jo tällainen sarja rakastavia lössyttelysanoja kuin "ai saatanansaatana, voi vitun perkeleen helvetin saatanan saatanan, perkeleen vittu", auttaa asiaa tuntuvasti. Tässä rukouksessa oli Perkele jälleen keskeisessä osassa. Perkele on siis kipua ja fysiikan lakeja lievittävä ilmiö, jonka vaikutuksia edesauttavat lukuisat hömpänpömppä-seurapelit, kuten huumeet, juoppohulluus, tupakki ja Paavo Väyrynen.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Perkele Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi. Perkele on erittäin kaunis (kiro)sana, jota käytetään, kun tapahtuu ihana asia, joka sattuu olemaan vittumainen, kuten sinä. Perkele on
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Jandu: Golf -R- mk6 PnP & ProJetta -GT- Low`n´Slow
» Vanteiden kiillotus
» '90 Accord ei käynnisty!
» saa poistaa, audi lunari kunnossa

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Saunan Pelifoorumit :: Spämmi-
Siirry: